Teen Academy Senior (16-19 éves korig)

Pályaorientációs kurzus kamaszoknak angol nyelven, anyanyelvi trénerrel

Álmodd meg a holnapod!

Fedezd fel, milyen egyedi személyiség rejlik benned, ismerd fel erősségeidet és találd meg azokat a lehetőségeket, amelyek csak rád várnak!

Minden 17-19 éves kamaszt szeretettel várunk, aki :

  •  – még bizonytalan a jövőjével kapcsolatban
  • – szeretné jobban megismerni önmagát
  •  – tudatos döntéseket akar hozni a továbbtanulásával kapcsolatban 
  • – és felkészülten akar nekivágni az egyetemi életnek

A pályaválasztás gyakran nehéz feladat a középiskolás diákok számára.

Az állandóan változó munkaerőpiac, az új technológiák fejlődése, és a szakmák folyamatos átalakulása új kihívásokat és döntési helyzeteket teremtenek. 

A diákoknak nemcsak a hagyományos tananyaggal kell lépést tartaniuk, 

hanem szembe kell nézniük a gyorsan változó világ elvárásaival és döntéseket kell meghozzanak a jövőjükkel kapcsolatban. 

A Teen Academy Program egyedülálló lehetőséget kínál számukra, hogy felkészüljenek mind az akadémiai, mind a személyes kihívásokra.

Mit nyújt a program?

Önismereti fejlesztés: 

A résztvevő kamaszok bepillantást nyernek saját erősségeikbe és gyengeségeikbe, így tudatosabban formálhatják jövőjüket.

Pályaválasztási iránytű: 

A fiatalok megismerik a jövő hivatásainak spektrumát, segítve őket abban, hogy a számukra legmegfelelőbb területen tudjanak érvényesülni.

Kommunikációs és prezentációs tréning: 

A hatékony érvelés és prezentáció művészete mellett a program kitér a CV és motivációs levél írásának finomságaira is.

A kurzus trénere:

Gabe Thomas (USA)

Gabe egy tapasztalt new yorki közgazdász, angol oktató és tréner, aki kifejezetten a tinédzserek oktatására és fejlesztésére szakosodott. Karrierje során számos innovatív módszert ismert meg és alkalmazott a fiatalok fejlődésének elősegítésére. Angol nyelv oktatásával, valamint Erasmus trénerként szerzett széleskörű tapasztalata révén Gabe rendkívüli érzékenységgel rendelkezik a tinédzserek igényeinek megértésében és támogatásában. Egyedi, diák-centrikus megközelítése segít a fiataloknak felfedezni és fejleszteni saját képességeiket, valamint elősegíti őket abban, hogy megtalálják saját helyüket a világban. Gabe elkötelezett amellett, hogy inspirálja és felkészítse a diákokat a 21. századi kihívásokra és lehetőségekre.

Legfontosabb tudnivalók:​

Időtartam: 

5 alkalom 4×60 perces jelenléti oktatás,

Nyelv: angol nyelven, anyanyelvi angol trénerrel

Ajánlott korosztály: 16-19 éves korig

Dátum: : július 8-12., augusztus 26-30.

Időpont: 15-19 h 

Részvételi díj: 99,500

Last minute kedvezménnyel a július 8-12. hét most csak 72,000 Ft, utolsó 2 hely!!

 

(az ár magában foglalja a foglalkozás során fogyasztott innivalókat és egy szendvics árát)

Időpont:

Helyszín:

Impact Hub Budapest

1077 Wesselényi utca 17.

A Teen Academy Program során a résztvevők izgalmas és interaktív foglalkozásokon vesznek részt.

Íme egy kis betekintő az egyes alkalmak tematikájába:

1. alkalom:

Személyiség-ismeret és a Myer-Briggs Teszt:

Ez az alkalom az ismerkedéssel és a program bemutatásával kezdődik, majd a személyiségpszichológiába és a Myer-Briggs személyiségtesztbe nyújt bevezetést. A teszt kitöltése után az eredmények elemzésére kerül sor, megvilágítva a négy dimenziót és a résztvevők személyes erősségeit, gyengeségeit.

2. alkalom:

Jövő Hivatásai és Pályaválasztási Dilemmák:

Ebben a részben a diákok megismerik a jövő hivatásait és a 21. századi készségek szerepét. Megbeszélik, hogyan találjanak választ a pályaválasztási dilemmákra és összerakják személyes CV-jüket. 

3. alkalom:

Szülői Elvárások és Saját Döntések:

Ez az alkalom a szülői elvárások és a saját döntések meghozatalának kérdéseivel foglalkozik, megvizsgálva a felnőtté válás és felelősségvállalás témáját, valamint a társadalmi szerepekkel és elvárásokkal kapcsolatos kérdéseket. A nap a sikeres motivációs levél megírásával zárul.

4. alkalom:

Prezentációs és Érvelési Technikák, Személyes Pitch

Ez alkalommal a gyerekek a sikeres prezentációk és a meggyőző érvelési technikák világába kapnak bevezetést. Illetve begyakorolják a magabiztos személyes bemutatkozás technikáit. 

5. alkalom:

Projektmunka - 'A Jövő Hivatása':

A diákoknak csoportos projektmunka keretében kell kutatniuk és prezentálniuk egy kiemelt fontosságú, de még nem annyira ismert vagy elterjedt hivatást vagy szakmát. A projekt során figyelembe veszik a Myer-Briggs teszt eredményeit, hogy bemutassák, milyen személyiségtípusok számára ideális a választott hivatás.

Mindezen alkalmak célja, hogy a diákok megszerezzék a pályaválasztáshoz szükséges 21. századi készségeket, önismeretet és gyakorlati tapasztalatot szerezennek.

Jelentkezés a Teen Academy-re

Teen Academy

Copyright © 2018-2024 Kids English Club | Minden jog fenntartva. | Kivitelezés: SILCOWEB – silcoweb.hu | Adatvédelmi nyilatkozat